Vloerisolatie

Tonzon Thermoskussens

De TONZON Thermoskussens hebben een zeer hoge isolatiewaarde.

De Thermoskussens bestaan uit kussenzakken van hoogwaardige, tweezijdig gemetalliseerde polyesterfolie. Deze hoogglanzende, zilverkleurige kussens worden vanuit de kruipruimte naaddicht in banen aangebracht tegen de onderzijde van de houten of betonnen vloer. De uiteinden worden voorzien van een dubbelzijdige tape om de kussens af te kunnen sluiten. De reflecterende binnenkant kan dan niet meer vervuilen zodat de hoge isolatiewaarde gegarandeerd blijft.

Vloerisolatie met TONZON thermokussens en Bodemfolie

Nadat de Thermoskussen tegen de vloer zijn bevestigd, vullen de kussens zich vanzelf met lucht. Deze lucht is nodig om de reflecterende lagen van elkaar te scheiden en warmteoverdracht door geleiding te voorkomen.

De isolerende werking van Thermoskussens berust op het principe van de condensator die de warmtestroom blokkeert. Het aanbrengen van TONZON isolatie onder een vloer die al op een andere manier is geïsoleerd, heeft daarom altijd zin, vooral als de vloer is voorzien van vloerverwarming. De zeer hoge isolatiewaarde, in combinatie met de kiervrije verwerking, zorgt voor de grootste comfortverbetering en de hoogste energiebesparing. De combinatie van de warmere vloer en de droge kruipruimte biedt de beste garantie voor een oplossing van veel voorkomende vochtproblemen.

De minimale isolatiewaarde van TONZON is bij volledig vervuilde buitenkanten nog altijd Rc = 3,8 m2K/W. Dit is vergelijkbaar met 14 cm minerale wol of schuimisolatie.

Brandbaarheid

Het materiaal heeft een lage brandbare massa en draagt niet bij tot brandvoortplanting. De TONZON Thermoskussens hebben een laag rookgetal van 6, zonder uitstoot van giftige stoffen. De brandweer heeft het product dan ook als brandveilig beoordeeld.