Vloerisolatie

Energiebesparing Vloerisolatie

De energiebesparing met Tonzon vloerisolatie is aanzienlijk. Bij vloerverwarming bespaart u zelfs 34% op gasverbruik!

TONZON Thermoskussens kunnen op jaarbasis een energiebesparing opleveren van 7m3 gas per m2 vloer. Oftewel, jaarlijks circa 15% energiebesparing op de stookkosten! Vooral bij isolatie in bestaande woningen en gebouwen geeft dit het hoogst haalbare resultaat.

Het meest opmerkelijke effect van de toepassing van Thermokussens en Bodemfolie is de stijging van de temperatuur juist boven de vloer van maar liefst 4 tot 5°C! In een ruimte waar de vloer nog niet is geïsoleerd, is de temperatuur juist boven de vloer bij een thermostaatinstelling van bijvoorbeeld 20°C vaak nog geen 15°C en aan het plafond meer dan 25°C. Dit grote temperatuurverschil (gradiënt) van 10°C of meer daalt bij toepassing van TONZON Thermoskussens naar 2 à 3°C. Daardoor kan de thermostaat naar een lagere stand. Dit geeft niet alleen een extra energiebesparing, maar ook een merkbaar hoger comfort. Het effect is vergelijkbaar met dat van vloerverwarming, die meestal op 18°C is ingesteld.

Omdat de vloer altijd zoveel warmer is, daalt de behoefte aan aanvullende warmte. Dit wordt merkbaar in een verkorting van het stookseizoen en een verkorting van de dagelijkse stooktijd. De klokthermostaat kan ’s ochtends later worden ingeschakeld omdat de woning nu sneller op temperatuur is. ’s Avonds kan de kachel eerder worden teruggezet omdat de warmte veel langer blijft hangen. Zowel de dag-, avond- en nachttemperatuur kunnen een graadje lager worden ingesteld zonder comfortverlies.

De energiebesparing is uiteraard afhankelijk van het type woning en de klimaatzone.

Energie besparen door vloerisolatie? Wel eens gedacht aan Tonzon vloerisolatie?